jedzenie wolne od glutenu
W pewnych momentach skorzystanie z rad dietetyka to najlepsze rozstrzygnięcie. Dlaczego? Bowiem na świecie pojawia się dużo mitów, jakie dotyczą jedzenia. Chociażby mit dotyczący glutenu. Dużo osób twierdzi, że gluten jest szkodliwy. Istotnie, jest – problem polega na tym, że tylko dla co niektórych ludzi. Produkty mleczne także są wrogie dla alergików. Wobec tego przed zmianami żywieniowymi trzeba zwrócić się po radę do dietetyka, jaki zaleca przeróżne testy i sprawdza, czy nie jesteśmy alergikami. Ludziom trudno jest wybrać się do specjalisty w dyscyplinie odchudzania, albowiem nie chcą się przyznać że posiadają dowolny kłopot. Sami wybieramy dietę odchudzającą licząc na to, że nam się uda oraz, że szybko zdobędziemy ładną oraz szczupłą posturę. Tymczasem prawda bywa całkowicie inna i notorycznie nie udaje nam się. Dieta odchudzająca nie funkcjonuje lub po prostu nie posiadamy siły na to, żeby stosować ją tak długo jak jest napisane w jej założeniach. Największym błędem jest stosowanie kilku rodzajów diet, jedna po drugiej oraz przerywanie ich po niedługim czasie i wracanie do starych przyzwyczajeń żywieniowych. Dlaczego? Albowiem organizm rozpoczyna przyzwyczajać się do tego, że należyta ilość jedzenia zostaje mu zabrana, nie daje mu się kalorii w takiej liczbie jakby potrzebował i rozpoczyna się bronić kiedy tylko jest ich mniej. Menu bez glutenu Ta ochrona skutkuje kolosalnym zwolnieniem metabolizmu, przez co to co spożyjemy będzie się odkładało w ciele, przede wszystkim, jeżeli gwałtownie zjemy zanadto dużo. To bazowy błąd odchudzających się, lepiej więc zacząć jedną długotrwałą dietę jednak nie zmieniać jej.
Zobacz filmik